Ferieplatsen.se

Feriepraktik inom Lindesberg kommun 2024

Information om feriepraktik inom Lindesberg kommun hittar du på www.lindesberg.se/ferie 

Vem får söka?  

Feriearbetsplatserna sommaren 2024 erbjuds ungdomar folkbokförda i Lindesbergs kommun. I första hand till ungdomar födda 2007 i andra hand till ungdomar födda 2008. 

Registreringen och sökningen är öppen mellan 2024-03-01 kl 00:00 och 2024-03-31 kl 23:59 

Om du får en plats  

Om du blir erbjuden en plats kommer du få en bekräftelse på det via e-post. Det är därför viktigt att du vid registreringen uppger en e-postadress som du har regelbunden bevakning på. Du kan förvänta dig ett svar från oss mellan 1 april och 8 maj, beroende på om du blir lottad till en plats direkt eller om du blir reserv. Du har då en vecka på dig att tacka ja eller nej. Du tackar ja genom att logga in på ferieplatsen.se. Om du inte tackar ja till platsen inom en vecka kommer du automatiskt att förlora platsen. Om du väljer att tacka nej till din erbjudna plats har du inte möjlighet att få en annan plats.  

Om du inte får en plats  

Om du inte blivit lottad till en av våra feriepraktikplatser blir du meddelad detta via e-post senast den 8 maj. 

Vad är feriepraktik? 

Varje år anordnar Lindesberg kommun feriepraktik för ungdomar. Du får under sammanlagt max 3 veckor praktisera i någon av kommunens verksamheter eller en förening och gå bredvid erfaren personal med handledning. Du får lära dig om arbetsplatsen och även prova på olika arbetsuppgifter utifrån arbetsplatsens behov och din förmåga. Samtidigt får du betalt. Kanske blir du intresserad av ett yrke som du vill arbeta med i framtiden?  

Inom vilka verksamheter finns feriepraktik? 

Feriepraktikplatserna finns i flera av Lindesberg kommuns verksamheter så som inom hälso- och sjukvård, barnomsorg och serviceverksamheter som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri. Det finns även feriepraktikplatser inom ideella föreningar och organisationer. 

Behöver du körkort för att söka platser? 

Nej, inget körkort behövs för att söka feriepraktik.  

Behöver du tidigare arbetserfarenhet för att söka feriepraktik? 

Nej ingen tidigare arbetslivserfarenhet behövs för att kunna söka feriepraktik.  

Vad händer om du inte hunnit registrera dig?  

Om du inte registrerat dig och sökt feriepraktik mellan 1 mars och 31 mars kl 23:59 kommer du inte kunna bli erbjuden en feriepraktikplats.

Hur ofta kan jag logga in, söka och kan jag ändra min ansökan?  

Du kan logga in i ferieplatsen.se hur många gånger du vill under sökperioden och du kan närsomhelst under den tiden ändra din ansökan. Varje ändring du gör sparas. När du är färdig med din ansökan så trycker du på ”Skicka in ansökan”. Du kommer då få en bekräftelse på att din ansökan är inskickad till din e-post. För att ändra på din ansökan efter att du har skickat in den så måste du först ta tillbaka den. Om du tar tillbaka din ansökan så måste du skicka in den igen även om du inte gör någon ändring, annars kan du inte få någon plats. Du kan skicka in och ta tillbaka din ansökan hur många gånger du vill fram till att ansökningen stänger. Efter att ansökningstiden har gått ut kan du inte göra några mer ändringar och har du inte skickat in din ansökan så kommer den inte behandlas. 

Vad händer om jag inte skickar in min ansökan? 

Då kan du inte få någon plats. 

Hur går registringen och sökningen till? 

För att kunna söka feriepraktik, måste du registrera dig och dina uppgifter. Du kan registrera dig på följande länk: https://lindesberg.ferieplatsen.se/Registrering

  1. Börja med att ange ditt personnummer 

  1. I nästa steg kommer du behöva komplettera registreringen med kontaktuppgifter, nivå på utbildningen (dvs. åk 1 gymnasiet, åk 9 grundskolan) samt välja ditt lösenord. 

  1. Lägg till personligt brev. Arbetsplatser vill gärna ha en kortare beskrivning av dig som sökande. Därför är det obligatoriskt att skriva något kort om dig själv i ett personligt brev innan du kan börja söka. Du kan titta och se vilka platser som finns utan att skriva ett personligt brev men du kan inte söka några platser utan att ha skrivit ett personligt brev 

  1. Om du har t.ex. allergier eller funktionsnedsättningar som verksamheterna kan behöva känna till kan du även lämna sådana uppgifter 

  1. Sök platser och klicka på ”skicka in ansökan”.  Du kommer att få bekräftelse via e-post att ansökan är inskickad. 

Hur många platser kan du söka? 

I ferieplatsen.se kan du totalt söka upp till 10 platser.  

Hur fungerar tilldelningen av platser? 

Platserna fördelas ut av systemet så att så många sökande som möjligt skall få så högt prioriterad placering som möjligt. Vi tar även hänsyn till vart du bor. Det innebär att du kan få en placering som du inte sökt, då vi försöker nyttja samtliga platser.  

Vid frågor kontakta sofie.krantz@lindesberg.se pontus.ostman@lindesberg.se

Tillbaka till toppen